Historie 1997-2001

Historie 1997-2001
 

1997

Zowel "Crême au beurre" als "Mirad, een jongen uit Bosnië", deel twee worden dit jaar veelvuldig doorgespeeld. Inmiddels wordt de voorstelling van "Andromache", waaraan verleden jaar en dit jaar, o.l.v. regisseur Jos Prop is gerepeteerd om privéredenen van een van de spelers van het repertoire gehaald. Deze voorstelling vormde een onderdeel van het drieluik "De Trojetrilogie" (over de Trojaanse Oorlog) van auteur Koos Terpstra. Samen met M´46 uit Maastricht en De Kom uit Venlo zou SAS deze trilogie op de planken brengen. De beide andere verenigingen hebben hun deel van de trilogie wel opgevoerd.

1998

De bestuurssamenstelling wijzigt als volgt: 
voorzitter: Léon Hoenen 
secretaris/penningmeester: Jos Prop 
leden: Kirsten Prop en Nicolas van de Vijver

Tijdens het door SAS, met steun van derden, georganiseerde Podium Parcours Born (een fietstocht langs de dorpszalen van de gemeente Born, waarin diverse podiumacts plaatsvonden) gaat de nieuwste SAS-productie "´t Iësjte wônjer van ´t kiendje Jezus" in première. Het stuk beleeft tientallen opvoeringen door heel de provincie. 
Tekst: Dario Fo. | Regie: Jos Prop | Spel: Cor Bastiaans.

Uit de pers:
Limburgs Dagblad: Een schitterende voorstelling, waarin we een geestig verhaal op sublieme wijze krijgen voorgeschoteld. […] Waar deze monoloog gespeeld wordt zal het een vrolijk kerstfeest zijn.

1999

"´t Iësjte wônjer van ´t kiendje Jezus" wordt nog op diverse plekken in de provincie opgevoerd. Door drukke theater-werkzaamheden elders van regisseur / artistiek leider Jos Prop, worden de toneelactiviteiten van SAS een poosje in de luwte geplaatst

2001

Onder leiding van dirigent Rob Hodzelmans begint SAS met het instuderen van een zangprogramma met mijnwerkersliederen. Deze liederen zijn voor het overgrote deel afkomstig uit de in de Jaren Tachtig, onder regie van de artistiek leider van SAS, opgevoerde muziektheaterproducties "Mistero Buffo" en "Es de wèndj zich dreejt" door het Limburgs Toneel Sittard. Er wordt gestart met 14 zangers / zangeressen.
Melodieën: Italiaanse volksmelodieën. | Dialectteksten: Herman Veugelers.


uit: crême au beurre


uit: Mirad, deel 2


uit: lësjte wônjer van 't kiendje Jezus